Поки єдиний екземпляр дизель-потяга ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонзаводу, що курсує на маршруті Черкаси – станція ім. Т. Шевченка (Сміла) вандали закидали каміння і понівечили в ньому вікна. Про це повідомив в.о. члена правління “Укрзалізниці”, директор філії “Пасажирська компанія” АТ УЗ Олександр Перцовський і опублікував фото, інформує ТСН.

“Таким вчора виявився поїзд Черкаси – ст. Т. Шевченка – новенький дизель-поїзд, який там недавно запустили. Кидали камінням по вікнах. Здається, вірним є вислів “не цінуємо те, за що не платимо”. Громади по всьому світу контрактують та сплачують за приміський транспорт – там же вони пильнують за його збереженням”, – написав Перцовський в Facebook.

Він додав, що лише спільні зусилля українців зможуть давати можливість розвиватись галузі. “Ми і далі хочемо не закривати, а відкривати маршрути, оновлювати рухомий склад, в т.ч. приміський. Але тут точно потрібні спільні дії (сплачувати за проїзд, дотискати фінансування з бюджету, зупиняти вандалів)”, – додав він.