Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту, незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 36 – річний черкащанин, з метою власного матеріального збагачення, незаконно збував на території міста Черкаси особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс.

Вказану незаконну діяльність припинено за рахунок злагодженої роботи Черкаської місцевої прокуратури спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та СВ ГУНП в Черкаській області та на підставі ст. 208 КПК України вказану особу затримано.

На даний час, наркоторговцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні першочергові слідчі дії для встановлення обставин справи.

Довідково: санкція вказаного кримінального правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.