В урочищі “Дар’ївське” у місті Шпола нещодавно стартував безкоштовний, літній табір для дітей військових, ВПО, постраждалих від війни спрямований на спортивний розвиток молоді у поєднанні з природою. У програмі табору такоє є обов’язковим прибирання лісу від сміття. Про це розповів інструктор наметового таборування, тренер зі спортивного туризму Дмитро Сивак, пише “Шполяночка+”.

За словами Дмитра, учасники першої табірної зміни, яка закінчилася 27 липня в останній день очищали ліс і зібрали 250 кг сміття — це пластикові пляшки, поліетиленові пакети, інший непотріб. Крім того, діти прибрали розкидані по лісі вінки, якими зазвичай  вшановують пам’ять жертв Другої світової війни на місцях поховань у лісовому урочищі.

“Цілісна табірна зміна утворюється з команд, кожна з яких мобілізується і працює на свій результат, — каже Дмитро, — відповідно під час прибирання кожна команда показала результати своєї екологічної діяльності і отримала свої заохочувальні бали та призи. Діти, які очищають ліс розкажуть батькам і іншим дорослим. Вони точно не будуть смітити самі і не дозволятимуть іншим!” — зауважив табірний інструктор.

Зазначимо, що літній табірний проєкт у Шполі реалізовується за підтримки неприбуткової українсько-американської організації Razom for Ukraine, ГО “За розвиток Шполянщини” спільно зі Шполянською міською радою об’єднаної територіальної громади та тренером зі спортивного туризму Дмитром Сиваком.