У вівторок, 1 жовтня, у межах Kyiv Smart City Forum 2019 відбулася щорічна церемонія нагородження міст-лідерів зі впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру. Місто Умань, що на Черкащині, було визнано одним із найкращих у номінації «Найкомфортніше місто для життя». Про це йдеться на сайті Асоціації міст України, пише «Вичерпно».

Зазначимо, що метою конкурсу є привернення уваги до використання Smart City технологій для розбудови міської інфраструктури, а також познайомити громадськість із кращими українськими проєктами. Учасники подавали інформацію про успішні проєкти, що були реалізовані у громадах у період з листопада 2018 до вересня 2019 року. Експертне журі проаналізувало понад 100 конкурсних заявок та визначило найуспішніші.

До номінації «Найкомфортніше місто для життя» (за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення) потрапили такі міста: Харків, Умань і Чортків.

Інші міста також були відзначені у таких номінаціях: «Відкрите інноваційне місто» (Тернопіль, Тетіїв, Дрогобич), «Найкраща транспортна модель міста» (Житомир, Львів, Маріуполь), «Місто стартапів» (Славутич, Шостка, Маріуполь) та «Екологічно відповідальне місто» (Біла Церква, Миргород, Іллінці).