Спортивна руханка. Ігри та змагання. А найголовніше – зустрічі з відомими спортсменами й призерами паралімпійських ігор. Так пройшов олімпійський урок в одній із шкіл Кам’янської тергромади. Його організували за підтримки обласного відділення НОК України.

Такі уроки вже стали доброю традицією для закладів освіти Черкащини. Цьогоріч їх проводять упродовж вересня та жовтня. За словами заступника очільника області Олександра Шамрая, це ще один приклад популяризації здорового способу життя серед молоді.

– А ще – це можливість дізнатися більше про спортивні досягнення українців і черкащан зокрема, – наголосив він. – А нам справді є ким пишатися і з кого брати приклад. Наші чемпіони, призери олімпійських і паралімпійських ігор. Ті, завдяки кому прапор України підноситься на спортивних світових аренах.

Власним досвідом спортивних перемог із школярами поділився легкоатлет, дворазовий чемпіон і дворазовий срібний призер Паралімпійських ігор Антон  Скачков. А також триразовий призер Паралімпіад Роман Данилюк. Останню «бронзу» у змаганні зі штовхання ядра він здобув цьогоріч на іграх у Франції.

Водночас на футбольному полі із школярами зустрівся футболіст-воротар, чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Богдан Кулинич.

– Наше дружнє спілкування – це мотивація для учнів завжди йти до своїх цілей і ніколи не зупинятися перед труднощами, –  підсумував Роман Данилюк. – Водночас із нашого боку, дорослих, –  віра у них і підтримка.

Нагадаємо, напередодні очільник області поспілкувався із спортсменами-учасниками Паралімпійських ігор у Парижі. Область на Паралімпіаді представляли 6 атлетів. Із Парижу-2024 вони привезли три медалі: дебютне «золото» Владислава Єпіфанова з веслування на каное, дві «бронзи» Романа Данилюка і Максима Коваля у штовханні ядра. В інших дисциплінах хоч і без медалей, але на передових позиціях виступили Олександр Дорошенко, Дарія Котик, Артем Манько.