5 листопада департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклав договір із ТОВ “Каштан-плюс” на постачання м’ясних продуктів до дошкільних навчальних закладів. Про це інформується в системі “Прозорро”, пише сайт 18000.

Відповідно до реквізитів договору, він був укладений 5 листопада. Згідно з метаданими порталу “Прозорро”, до системи його завантажили о 00:20 годині. Фактично за 20 хвилин із початку доби. 5 листопада – це перший дозволений день для укладання угоди за результатом аукціону, проведеного 25-го жовтня.

Із боку освітян договір підписаний Чуйко Людмилою Андріївною, що є уповноваженою із закупівель. Разом із тим, інформація про Чуйко як підписанта з боку департаменту відсутня в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців. Єдиним підписантом там зазначено керівника департаменту – Сергія Воронова.

Згідно з текстом договору, ціна на м’ясо складе від 9 до 100 гривень за кілограм, що на 20-90% менше ніж ціни, за якими постачання здійснювалось цим же ТОВ “Каштан-плюс” до цього.

blank

Попередня угода була укладена 8 січня 2019 року, проте сам аукціон відбувся в серпні 2018 року. Із серпня по грудень 2018 року результати аукціону та розгляду тендерних пропозицій оскаржувались одним із учасників в органі оскарження. Департамент системно ігнорував прийняті цим органом рішення.

Практика ігнорування рішень органом оскарження у замовника збереглася і протягом 2019 року. Лише у жовтні цього року, після відсторонення від обов’язків керівника тендерного комітету заступника директора департаменту Богдана Бєлова, чиновники врахували зауваження Антимонопольного комітету та провели аукціон, згідно якого ціна значно зменшилась.

За наявними в розпорядженні редакції 18000 документами, протягом 2018-2019 року до дошкільних навчальних закладів ТОВ “Каштан-плюс” постачав продукцію вироблену ТОВ “Хлібний дім-Україна”, що належить родині депутата Черкаської міської ради Юрію Тренкіну.