До другої години ночі активісти Національного Корпусу разом з черкасцями фактично блокували міський відділок поліції, куди привезли заарештованого і нетверезого, за попередньою інформацією, оперативного працівника міськвідділку поліції Білого Ростислава Едуардовича.

В останній вечір весни біля магазину АТБ в районі 700-річчя Черкас випадкова словесна сварка групи молодих хлопців та поліцейських без форми перетворилась на бійку і криваву стрілянину.

Зі слів одного з постраждалих, в них почали стріляти і наздоганяти п`ятеро людей, що назвались “поліцією”. Коли на місце подій приїхали патрульні в формі, “поліцейські” без форми почали тікати. Одного з них вдалося заарештувати, і він дійсно був опізнаний як діючий правоохоронець. Проте спочатку назвав не своє прізвище та ім`я.

Заблокований вночі відділок поліції

Як повідомив в коментарі “Дзвін.media”  біля заблокованого вночі міського відділку поліції лідер Нацкорпусу Черкащини Дмитро Кухарчук, побутовий конфлікт молодих хлопців з нетверезими працівниками поліції переріс у стрілянину з пораненими.

 – Працівник правоохоронних органів Білий Ростислав був заарештований за те, що вчинив стрілянину біля магазину АТБ, що по вулиці Надпільна. (район кінотеатру “Мир”,- ред.) В наркодиспансері йому було проведено дослідження на стан сп’яніння. Також, хтось із п’ятьох стрілків вів вогонь з пневматиної зброї. Мені відомо, що молоді люди отримали поранення в живіт і ноги. Коли ми з активістами підійшли до відділку поліції, бо зрозуміли, що поліція спробує “зам’яти цю справу”, так і сталося.  Ми застали підполковника Володимира Кривов’яза, що без наручників виводив з відділку п’яного стрілка-поліцейського. Ми фактично з людьми заблокували їх, не давши випустити злочинця. Після нашого втручання, його повторно перевірили на стан сп`яніння, що показало 1.6 проміле алкоголю в крові. (маючи більше 0.2 проміле вже забороненено сідати за кермо в Україні, – ред.) Впевнений, аби ми не втрутились, його б просто як завжди по-тихому випустили, і він далі б після роботи напивався, встрявав у конфлікти і розстрілював людей. Триматиму цю ганебну для черкаської поліції ситуацію на контролі, – розповів Кухарчук.

Також вночі до райвідділку поліції прибув секретар Черкаської міської ради Ярослав Нищик, що теж вирішив проконтролювати, аби нікого “свого по-тихому не відпустили”.

Після того як Ростилава Білого офіційно вже повели на допит до слідчого, активісти припинили блокування.

 

Ймовірно на світлині і є той самий нічний поліцейський-стрілок, що поранив декількох людей з особистої зброї. Одним з поранених може бути неповнолітній.

Варто зазначити, що за нашою інформацією один з постраждалих юнаків раніше мав проблеми із законом і відбув термін покарання у колонії. Проте це навряд чи виправдовує перестрілку і втечу нетверезих поліцейських від патрульних. Чекаємо вранці на офіційні коментарі.

Ігор Сичов