Міський голова Умані Олександр Цебрій повідомив, що паломників з Умані повернуть на батьківщину найближчим часом, розповідає Суспільне.

– Від початку карантинних заходів я працював над тим, аби максимально змотивувати паломників повернутися до своїх країн. Маючи випадок із зараженням прибувшого до нашого міста іноземця та його сім’ї, розуміючи всю важливість цього питання, я провів робочу нараду у форматі відео-конференції за участі представників Офісу Президента України, головний рабин України – рабин Моше Реувен Азман, головний рабин м. Умань – рабин Яків Джан, посол Держави Ізраїль в Україні – Джоель Ліон, голова Громадської організації «Небокрай» – Уриэль Штерн, – зазначив Олександр Цебрій.

У ході робочої наради напрацьовані основні напрямки роботи із паломниками, які дозволять значно покращити епідеміологічну ситуацію в місті.

Вирішили: організували чартерний рейс на Тель-Авів. Усі паломники, які мають ознаки застуди або мають власне бажання будуть відправлені до країни Ізраїль. Наразі триває остаточне узгодження списків.

Є домовленість та передано додаткову потребу у товарах медичного призначення та обладнанні до ГО «Небокрай», яка в свою чергу буде сприяти виділенню гуманітарної допомоги саме для нашого міста.
організовано тестування людей з підозрою на COVID-19. Тести закуплені самими паломниками. Всі виявлені хворі будуть відправлені до країни Ізраїль, а середньої тяжкості – транспортовані до міста Київ.

Також зробили спільне звернення-заклик чотирма мовами: англійською, російською, українською та на івриті до всіх вірян, які залишаються в місті, з вимогою дотримуватись всіх рішень, правил та рекомендацій, що приймаються на період карантинних заходів.