Заступник міського голови Черкас, «свободівець» Юрій Ботнар був помічений в компанії мера Дніпра Бориса Філатова, коли той учора відвідав Черкаси. Фото виклав черкаський журналіст Олег Устименко.

«Відставка Бондаренка з посади очільника обласної «Батьківщини» збіглася з візитом в наше місто одного з натхненників і лідерів «партії мерів» – «Пропозиції» – міського голови Дніпра Бориса Філатова. Здавалося б, робочі моменти, з огляду на те, що тісний діалог між мерами і майбутня співпраця на місцевих виборах від початку не приховувались. Та олії у вогонь підливають неопубліковані офіційними джерелами світлини із зустрічі, на одній з яких можна побачити очільника обласної «Свободи» і заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара», – пише Устименко на своїй сторінці у «Фейсбук».

Журналіст вважає, що мер Бондаренко все робить правильно, ставши одним із головних ньюзмейкерів не лише обласного центру, а й України, і рівно віддалившись від партій, наполягаючи, що має бути «мером всіх черкасців, а не якоїсь окремої партії…».

«Не повинен міський голова (як і президент) в своїй діяльності обмежуватись партійними рамками, має бути рівновіддалений від політичних сил і відкритий до співпраці з усіма, хто прагне розвитку і розквіту міста… Подібні кроки тільки додають Анатолію Васильовичу «залікових балів». Навіть кажуть, що міську організацію «Пропозиції» має очолити близький соратник Бондаренка», – стверджує журналіст.

І він прозоро натякає, що цим соратником може стати саме Ботнар.

«В світлі того, що в останні два роки «свободівець» став одним з найближчих соратників мера Черкас і має неабиякий вплив на всі політичні процеси в обласному центрі, його поява в цій компанії мінімум інтригує – а що, якщо це… А що це – «план Б» в квадраті» – припускає Устименко.