Пенсіонер із Катеринопільщини поширював у соцмережах пости на підтримку російської армії. У них стверджувалося, зокрема, про те, що «росія звільняє заручників», що треба підтримувати російську армію тощо. За це чоловік не отримав навіть умовного терміну. Про це йдеться у вироку Катеринопільського райсуду від 22 червня, пише сайт 18000.

Згідно з текстом судового документу, чоловік поширював у «Однокласниках» пости на підтримку російської армії.

Так, у березні поширив пост «Россия не воюет с украинцами. Россия не воюет даже с армией Украины. Если бы Россия воевала с Украиной и украинцами, то она би просто сравняла с землей и Мариуполь, и Херсон, и Харьков с Киевом в первьые же дни войны ковровыми бомбардировками. Россия освобождает заложников от террористов».

У квітні він поширив відеозапис, який містить висловлювання щодо заперечень, що міста на території України піддаються обстрілам збройних сил Російської Федерації.

У травні поширив пост «Вы родились в СССР? Я рожден в СССР, я поддерживаю армию россии».

Йдеться про пенсіонера, який народився у Краснодарському краї. Портал «Судова влада» оприлюднив його ПІБ: це Кузьменко Микола Павлович.

Чоловіку інкримінують статтю 111-1 ККУ (колабораційна діяльність).

У суді Кузьменко визнав провину і розкаявся.

Суд визнав його винним і призначив покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на 11 років.