В перший робочий день по догляду за хворою пенсіонеркою жінка обікрала її, викравши з будинку планшет. Сума збитку становить 5000 гривень. Відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба ГУ НП в Черкаській області.

До Уманського відділу поліції звернулась місцева пенсіонерка з повідомленням про крадіжку. Потерпіла повідомила, що вона хворіє та не має змоги пересуватись, тому користується послугами доглядальниці. Нещодавно вона знайшла собі ще одну доглядальницю. Після її візиту потерпіла виявили, що з будинку зник планшет вартістю 5000 гривень.

Оперативники протягом доби встановили особу крадійки. Нею виявилась 36-річна, раніше судима, місцева жителька, яка неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців. Поліцейським жінка  зізналась у крадіжці та розповіла, що доглядаючи за пенсіонеркою вона побачила планшет. Скориставшись станом потерпілої по закінченню свого робочого дня вона непомітно забрала планшет та в подальшому здала його до ломбарду за 800 гривень. Отримані гроші вона витратила на власні потреби.

За даним фактом слідчим відділенням Уманського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.