Юні піаністки з Черкаської дитячої школи мистецтв по класу фортепіано перемогли в Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах.

У змаганнях брали участь 249 кандидатів з 31 країни:  Австрії, Португалії, Бразилії, Коста-Ріки, Угорщини, Японії, Польщі, Румунії, Німеччини та багато інших, пише “Про все”.

Олександра Басиста та Марина Сухановська стали Лауреатами 1-ї премії Міжнародного конкурсу в Сербії «International Music Competition».

А в Міжнародному інструментальному  конкурсі імені Євгена Станковича змагались учасники з США, Польщі, Литви. Він проходив в Мистецькому салоні Національного Університету ім. Тараса Шевченка в місті Києві. Лауреатом 1-го ступеня стала Басиста Олександра, а Сухановська Марина здобула 3-премію.

На Всеукраїнському конкурсі «Обрії класики» в Києві перемогла дев’ятирічна Олександра Басиста, отримавши премію Лауреата 1-го ступеня. Дівчину також запросили для участі в заключному Гала-концерті.

Юні піаністки навчаються під керівництвом Талан Олени, яка має педагогічний стаж понад 30 років.

– Як викладач, я дуже радію за кожен вдалий крок своїх учнів. Засмучуюсь, коли щось не вдається, намагаюсь підтримати й допомогти, щось порадити. Жодного дня я не пошкодувала про вибір такої прекрасної і нелегкої професії – вчитель. А особливо – вчитель музики. Люблю в кожній дитині знайти свою родзинку, звертати увагу на індивідуальні здібності, так би мовити: «розкривати нові імена». І коли мені це вдається, то пишаюсь своїми учнями. Це мене окриляє і надихає до нової творчості, – зазначила жінка.

«За високі досягнення в музичному мистецтві» учасники кожного року стають стипендіатами Міського голови, а сама вчителька, за висновками 2017-2018 навчального року була нагороджена премією «за високу підготовку дітей-переможців міжнародних конкурсів».