Подружжя байкерів з Одеси потрапили в ДТП на околиці Черкас. Внаслідок аварії водій мотоцикла помер в лікарні не приходячи до тями, пасажирка перебуває в тяжкому стані. Подія трапилась в неділю, 4-го серпня, коли на Черкащині відбувався Міжнародний мотофестиваль «Дорога на Січ». За попередньою інформацією, водій мотоцикла на швидкості вскочив в яму та не впорався з керуванням. Поліція проводить розслідування інциденту. В той же час, очевидці звинувачують поліцейських у некомпетентності.

До редакції «Про все» звернувся один з очевидців, який назвався Григорієм та повідомив, що він також є учасником байкерського руху на Черкащині. Григорій розповів, що в неділю близько 9-ї години при виїзді з Черкас в бік Сміли сталася трагічна ДТП – один з мотоциклістів-учасників фестивалю загинув внаслідок отриманих травм.

– Подія трапилася на Смілянському шосе навпроти АЗС. Водій мотоцикла в’їхав у яму в асфальті – дорога там просто жахлива. Від удару мотоцикл та його пасажири розлетілися в різні сторони. Водій мотоцикла, 30-річний одесит на ім’я Олександр, загинув, а дівчина, яка сиділа на пасажирському сидінні, з тяжкими травмами перебуває в лікарні, – повідомив нам Григорій.

blank
Зі слів очевидця, потерпілим першими на допомогу кинулись інші мотоциклісти, які опинилися поряд та працівники АЗС, біля якої трапилась аварія. Втім, пан Григорій повідомив, що він обурений діями поліцейських, які прибули на подію. З його слів, правоохоронці неналежним чином  відреагували на ДТП та відмовлялися називати свій підрозділ.

– Поки волонтери та мотоциклісти надавали допомогу постраждалим, на місце події приїхали поліцейські, частина з яких була в камуфляжному одязі без знаків розпізнавання. Поліцейські тільки ходили й заглядали, – обурюється очевидець. – Коли я зробив поліції зауваження, ті повідомили мені, щоб я не заважав працювати. Близько 20-ти хвилин я змушував їх вдягнути жилети.

blank
Як повідомила речниця Управління патрульної поліції в Черкаській області Зоя Вовк, екіпаж патрульної поліції доставляв до бази поліцейських роти з обслуговування водних об’єктів, які мали заступати катером на чергування. В цей час екіпаж отримав виклик про ДТП з потерпілими на вулиці Смілянській та одразу направився на місце.

– Коли екіпаж прибув, там вже була бригада швидкої допомоги. Місце події було огороджено аварійними фішками. Поліцейські виставили знак та увімкнули проблискові маячки, аби попередити інших учасників дорожнього руху про небезпеку. Патрульні надавали необхідну допомогу потерпілим та охороняли місце події до прибуття слідчо-оперативної групи, яка мала займатися оформленням ДТП, – розповіла пані Зоя. – У той час, коли один з поліцейських водної поліції, одягнений в камуфляжну форму, надавав домедичну допомогу жінці і допомагав медикам транспортувати потерпілих, до іншого в камуфляжі, що стояв біля відчиненого службового авто, підійшов чоловік з телефоном у руках та почав провокувати з ним конфлікт.

blank
Як розповів речник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Дмитро Грищенко, на місці події слідчі ретельно оформили всю документацію та провели необхідне дослідження місця ДТП. За фактом події слідчим підрозділом відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За цим провадженням вже призначено ряд експертиз, які встановлять всі обставини події та причини ДТП.

– Пасажирку мотоцикла з численними травмами доставлено до лікарні. Водій мотоцикла з множинними тілесними ушкодженнями також був доставлений до лікарні, але близько 16:30 помер, не приходячи до тями, – повідомив пан Грищенко.