Під час обстрілів Миколаєва вночі 31 липня на 74 році життя загинув Герой України, власник найбільшої зерноторгової компанії “НІБУЛОН” Олексій Вадатурський.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська. Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоціненний. Так багато зроблено – так багато можна було б зробити… З повагою та глибоким співчуттям. Спочивайте з миром”, – написав Кім на своїй сторінці у “Фейсбук”.

Олексій Опанасович зробив багато і для Черкащини. В нашій області підприємство збудувало кілька потужних елеваторів та річковий порт. Підтримував він і культурну сферу області, виділяючи кошти на друк книжок та проведення мистецьких заходів.

Олексій Опанасович Вадатурський народився 8 вересня 1947 року у селі Бенцарі Балтського району Одеської області Української РСР, у родині колгоспника. З 1991 року — генеральний директор сільськогосподарського підприємства “НІБУЛОН”, що займається вирощуванням сільськогосподарських культур, розвитком племінного тваринництва. 15 листопада 2007 отримав звання Герой України. У 2014 році за підсумками Миколаївського міського конкурсу “Людина року” отримав звання “Городянин року” в спеціальній номінації “Допомога українській армії”. У 2017 році був нагороджений швейцарським знаком Вільгельма Телля. У 2018 році нагороджений Почесною відзнакою Миколаївської обласної ради “За заслуги перед Миколаївщиною” І ступеня. За результатами щорічної загальноміської програми “Людина року. Городянин року” Олексія Вадатурського було визнано Героєм року-2020, а 9 вересня 2021 року надано звання “Почесний громадянин міста Миколаєва”. У 2021 році Forbes оцінив статки бізнесмена в 430 млн доларів.

Як повідомлялося, у ніч проти 31 липня Миколаїв піддався масованому обстрілу. Потужні вибухи лунали після першої ночі та близько п’ятої ранку. Вночі місто обстріляли касеними снарядами. Зранку, за попередньою інформацією, по Миколаєву запустили ракети С-300.