Підприємець Олег Лисак відмовився від обвинувачення лідера «Національного корпусу» Черкащини Дмитра Кухарчука в суді, пише «Кропива»

До Соснівського суду було скеровано обвинувальний акт за кримінальним провадженням стосовно молодого політика за ч. 1 ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

Так 16 серпня 2016 року під час засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради стався конфлікт між Олегом Лисаком та Дмитром Кухарчуком. Під час обговорення питання демонтажу тимчасової споруди, останній просив говорити одного із підприємців українською мовою. Натомість Олег Лисак, зазначив, що підприємці можуть говорити так як їм зручно.

Після цього Дмитро Кухарчук з метою нанесення тілесних ушкоджень, підійшов до учасника засідання Олега Лисака і умисно намагався завдати останньому один удар кулаком, після чого обхопив останнього руками за шию та завдав один удар правою рукою в область голови, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження, у вигляді – забою з набряком та крововиливом правої нижньої повіки та правої щоки. Дані ушкодження за висновком судово-медичної експертизи кваліфіковані як легкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні потерпілий відмовився від обвинувачення та просив провадження по справі закрити. Прокурор та сторона обвинуваченого також підтримали дане клопотання.

Суд ухвалив рішення звільнити Дмитра Кухарчука від кримінальної відповідальності у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення та закрив провадження.