Черкаська станиця Пласту завітала сьогодні до міського голови Анатолія Бондаренка з Вифлеємським вогнем миру.

Представники Черкаської міської молодіжної організації «Станиця Черкаси Пласт – Національної скаутської організації України» розповіли, що Вифлеємський вогонь миру передається напередодні Різдва по всьому світу. До України його привезли скаути з Польщі. У Києві вогонь прийняли черкаські скаути, і урочисто передали насамперед міському голові як  очільнику всієї громади міста.

«Вифлеємський вогонь – це символ любові, добра і миру, який сьогодні для всіх нас є, певно, найнеобхіднішим пріоритетом і найбільшою надією, – сказали представники черкаської станиці Пласту. – Ми хочемо, аби Ви і вся адміністрація міста не втрачали надію, гідно боролися за нашу свободу й незалежність. І мали велику надію в серцях, а цей вогник на столі».

При цьому черкаські пластуни заспівали пісню, написану спеціально до передачі Вифлеємського вогню.

«Приємно в такі буремні часи отримати частинку теплоти, вогню радості й надії, причому з рук молоді. Це глибоко символічно, адже саме для молоді наші воїни виборюють нашу незалежність, і саме молоді будувати далі нашу українську державу, – сказав Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Знайте, що жодна війна не зломить ні наші душі, ні наш бойовий козацький свободолюбний дух. А Вифлеємський вогонь буде зігрівати нас і надихати на Перемогу».

Довідково: Ідея передавати Віфлеємський вогонь миру тим, хто його найбільш потребує аби хто вимушений святкувати Різдво не вдома, зародилася в австрійському місті Лінц 1986 року. Тоді австрійська телерадіокомпанія ORF привезла вогонь для тих, хто знаходився у лікарнях і сиротинцях. Добру традицію підхопили юні скаути і вона стала міжнародною.

Українські пластуни приєдналися до міжнародної акції з 1988 року. Благодатний вогонь вони приймають від польських скаутів на кордоні та несуть далі по всій державі. Цього року Віфлеємський вогонь миру в Україну передадуть також скаути Словаччини, аби він потрапив у кожне українське місто і село.