Вже тиждень в атмосферній циркуляції над Європою домінує антициклональне баричне поле з центром над Балтикою. Так, запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту на більшості площ під всіма культурами практично вичерпані. За візуальним визначенням, стан зволоження верхнього шару ґрунту оцінюється як сухий. Але тривалі рясні роси в нічні та ранкові години підтримували життєдіяльність рослин. Агрометеорологічні умови підготовки площ під сівбу озимого ріпаку, оптимальні строки якої припадають на період 10-25 серпня, несприятливі. Повідомив головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.


За прогнозом, у вихідні, в атмосфері над Україною збережеться антициклональний характер циркуляції повітряних мас, тому буде сонячно та сухо з температурами вночі 13-18º, вдень 26-31º.

На новому тижні погода дещо зміниться. Активізуються атмосферні фронти, збільшиться хмарність. Із північними вітрами до нас почне поступати більш прохолодне повітря що поступово знизить денну температуру до 22-27º. В окремі дні місцями пройдуть грозові дощі. Температурний фон знову відповідатиме нормі на цей час.