Станом на 2 липня поточного року майже 9 тис. черкасців, які вимушено не працювали під час карантину, отримають державну допомогу по частковому безробіттю.

Допомога надається роботодавцям, які зупинили або скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, суб’єктам малого та середнього бізнесу, приватним підприємцям, які мають найманих працівників, а з червня місяця, також приватним підприємцям, які не мають найманих працівників

4 358 суб’єктів підприємницької діяльності Черкащини, які зупинили свою діяльність у зв’язку з карантином, подали відповідні пакети документи до служби зайнятості, з них 3 575 пакетів надійшло від фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників. По 3 991 роботодавцю та приватному підприємцю Черкаським обласним центром зайнятості прийнято позитивні рішення щодо отримання допомоги по частковому безробіттю. На цей час кошти на загальну суму 20,6 млн грн. перераховано роботодавцям.

Керівники підприємств з міст Черкас (2 235 працівників), Умані (1 525), Сміли (1 358), Ватутіного (363), Монастирищенського (350), Тальнівського (341), Черкаського (283) та Жашківського (263) районів подали пакети документів для отримання допомоги на значну кількість своїх працівників.

Активними виявилися і фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників, та оперативно сформували документи і подали до служби зайнятості задля отримання фінансової підтримки від держави. Серед них підприємці з міст Черкаси (602 підприємці), Умані (570), Сміли (241), Монастирищенського (173), Звенигородського (172) та Шполянського (149) районів.

Для того щоб отримати допомогу по частковому безробіттю, потрібно звернутися до базового центру зайнятості, або районної філії обласного центру зайнятості, за місцем сплати єдиного внеску упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності та подати необхідний пакет документів.

Обов’язковою умовою для оформлення допомоги є сплата єдиного внеску за 6 місяців, що передували зупиненню чи скороченню діяльності. Важливим є й те, що допомога по частковому безробіттю не оподатковується, а надається як на період зупинення чи скорочення діяльності, так і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Серед підприємств регіону, що звернулися до Черкаської обласної служби зайнятості для оформлення допомоги по частковому безробіттю на значну кількість свої працівників, є на:

– Смілянщині ТОВ «Кондитерська фабрика Меркурій» 236 осіб;

– у м. Умані ПрАТ «Уманський завод «Мегомметр» 200 осіб;

– у м. Черкаси ТОВ «Черкаський завод автохімії» 144 особи;

– Тальнівщині ТОВ КХП «Талне” з іноземними інвестиціями» 83 особи;

– Жашківщині ТОВ «Відродження» 79 осіб;

– Канівщині ТОВ «КУПАВА ГРУП» 78 осіб;

– у Черкаському районі ПП «Райагробудсервіс» 65 осіб;

– Шполянщині родина місцевих приватних підприємців  Мальчик 62 особи;

– Маньківщині ПП «Северин» 53 особи;

– Городищині ПП «Ламбер Трейд» 51 особа;

– Корсунщині ПрАТ «ВО «Восход» 50 осіб;

– Золотоніщині ПрАТ «Золотоніське АТП 17112» 32 особи;

– Чигиринщині ВТФ «Вікторія» 28 осіб

– Кам`янщині ПП «Агрономіка» 25 осіб;

– Монастирищині ТОВ КЗ «Енергетик» 25 осіб тощо.

Прийом документів від суб’єктів підприємницької діяльності в області триває.

Довідково:

Відповіді на актуальні питання та покрокову інструкцію про отримання допомоги по частковому безробіттю можна отримати на сайті Черкаського обласного центру зайнятості за посиланнями

https://chk.dcz.gov.ua/node/6933

https://chk.dcz.gov.ua/novyna/na-zakonodavchomu-rivni-udoskonaleno-proceduru-otrymannya-dopomogy-po-chastkovomu-0

або за телефоном 63-95-34 (відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості).

Відділ інформаційної роботи ОЦЗ