Питання пожежної безпеки в закладах та установах Канівської міської територіальної громади заслуховувалося в ході останнього засідання комісії з питань ТЕБ та НС у понеділок, 22 лютого.

За словами голови комісії Володимира Святелика, останні випадки пожеж, що трапилися в країні, зумовили проведення ретельних перевірок пожежної безпеки, в тому числі, і наших закладів освіти.

– Ми поступово працюємо в цьому напрямі вже не один рік, але є певні недоліки, які необхідно усунути вже терміново, – наголосив В.Святелик.

За словами начальника відділу освіти Надії Голди розроблено план протипожежних заходів, який включає всі загальноосвітні, дошкільні та позашкільні навчальні заклади громади.

– Загалом для його виконання потрібно понад 4 млн.грн. Таких коштів лише на пожежну безпеку ми, на жаль, не маємо, – зауважила Н.Голда. – Тому працюємо в цьому напрямі поступово. Так, вже облаштовано автоматичну пожежну сигналізацію в школі №4. Замовлено проектно-кошторисну документацію для облаштування автоматичної пожежної сигналізації в школі №6 та дитсадку «Теремок», в яких завдяки співпраці з компанією НЕФКО були проведені заходи з утеплення та термомодернізації. Однак, окрім наших планів, маємо насамперед відреагувати на приписи, отримані в ході перевірок окремих навчальних закладів, та першочергово усунути ці недоліки. Лише на ці потреби необхідно 544 тис.грн.

Комісія ухвалила рішення розглянути план протипожежних заходів в навчальних закладах Канівської громади (який розрахований на 5 років) на черговому засіданні виконавчого комітету, що дасть більш чітку картину та можливості виділити з міського бюджету кошти на першочергові потреби.