Сьогодні, 17 липня, міський виконавчий комітет ухвалив зміни до затвердженої програми “Турбота”, що діє до 2022 року, пише “Інфоміст”.

Програма доповнена двома пунктами. Тепер, згідно з нею, надаватиметься одноразова грошова винагорода жителькам міста Черкаси, яким присвоєно звання “Мати-героїня”. Також мешканців міста вітатимуть листівками з нагоди ювілею (50 років, та кожні наступні 5 років).

Так, вже в цьому році на одноразові виплати хочуть спрямувати 55  тисяч гривень (5 тисяч на одну особу), а на придбання листівок і конвертів – 108 тисяч, наступного року відповідно 15 тисяч і 209.

Директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган розповідає, що купувати листівки для привітань – це лише політична ідея, яка навіть не відповідає меті цієї програми.

– У мене навіть немає слів, щоб прокоментувати це рішення. Департамент фінансової політики був категорично проти, і ми писали зауваження. Тому що за такий короткий час програма вже зазнала 5 змін і постійно це нові популістичні рішення, які лише марно використовують кошти громади. Проте, на превеликий жаль, на це не зважає виконавчий комітет, навіть не розглядали зауважень.

Наталія Джуган наполягала на тому, щоб сьогодні її вислухали із зауваженнями, але виконком вирішив не слухати, чому заперечують таке рішення.

– Чому мене не допустили – питайте у членів виконавчого комітету. Більшість були представниками із “Свободи”, і це дуже погано, коли у виконавчу гілку влади йдуть політики, бо вони думають про наступні вибори. Так місто буде постійно втрачати можливість розвитку, якщо ми будемо постійно «тринькати» гроші. Такі рішення дозволяють політикам заохочувати, щоб проголосували за них.

Розрахунків немає, аналітики немає – це порушує бюджетний кодекс та принципи бюджетної системи України, – розповідає пані Наталія.

blank

– Цих коштів немає у бюджеті і чи будуть вони передбачені у бюджеті – нікого не хвилює, пояснила посадовець.