Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко взяв учать у позачергових загальних зборах Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України. Про це він розповів у соцмережі.

“Разом із представниками 32 громад області обговорювали важливі питання фінансової спроможності тергромад.
Зокрема, акцентували увагу на необхідності направлення 64% ПДФО до місцевих бюджетів, що є критично важливим для забезпечення стабільного функціонування наших громад. Також обговорили питання повернення “силового” ПДФО.

Особливу увагу приділили і питанням, пов’язаним із Бюджетним кодексом, зокрема необхідності продовження зупинки дії статей 98 і 99 в частині передачі реверсної дотації з місцевих бюджетів до державного.

Одноголосним рішення учасників вирішили спрямувати звернення від громад Черкащини до Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, а також до народних депутатів від Черкащини. Ми виступаємо за те, щоб більша частина податків залишалася на місцях. Це дозволить нам розвивати інфраструктуру, більше підтримувати військових, покращувати якість життя жителів громад та реалізовувати важливі проєкти.”- вважає очільник міста.