Головні державні інспектори Управління Микола Васенін, Руслана Зубрицька та Василь Базильський провели робочі зустрічі з начальником служби охорони праці Сергієм Півнем, відповідальними особами і працівниками філії «Канівська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго». Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію Головного управління Держпраці у Черкаській області.

На підготовці об’єктів гідроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період акцентував увагу головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Микола Васенін. Фахівець поінформував відповідальних осіб ГЕС щодо стану охорони праці на підприємствах енергетичної галузі та висвітив основні порушення, виявлені фахівцями Управління під час проведення попередніх перевірок електростанцій Черкащини. Керівництву філії наголошено на обов’язковому дотриманню вимог законодавства щодо безпечного виконання робіт в електроустановках.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Руслана Зубрицька під час зустрічі з працівниками Канівської ГЕС висвітлила зміни у трудовому і санітарному законодавстві, розглянула нагальні питання щодо проведення попереднього і періодичних  медичних оглядів працівників, що мають шкідливі, важкі та небезпечні умови праці. Фахівець наголосила, що шкідливі фактори виробничого середовища негативно впливають на організм працівника та можуть викликати професійне захворювання.

Під час відвідування підприємства Руслана Зубрицька проінформувала працівників з питань профілактики інфікування коронавірусом Covid-19, наголосила на важливості виконання протиепідемічних заходів: часто мити руки з милом та обробляти їх дезінфікуючими засобами, регулярно проводити прибирання на робочих місцях та провітрювати приміщення. Керівництву рекомендовано забезпечити моніторинг стану здоров’я працівників. Осіб з гострим респіраторним захворюванням слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому, наголосила Руслана Зубрицька.

Василь Базильський зосередив увагу керівництва філії на питаннях своєчасного забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту відповідно до вимог чинних нормативно-правових документів та закликав посилити контроль за станом охорони праці і трудовою дисципліною з метою запобігання виробничого травматизму.

Фахівці Управління оглянули силові трансформатори та турбіни гідроагрегатів ГЕС, надали відповіді на актуальні питання присутніх.