Через вимкнення світла та задля економії електроенергії Черкасами курсують менше тролейбусів. Через це підприємство зазнає збитків, а водіїв відправляють у простій, розповів Суспільному начальник виробничо-диспетчерського відділу “Черкасиелектротрансу” Олег Жалдак.

Звернення від черкасців зі скаргами на роботу електротранспорту отримують щодня.

Утім, пояснив, кількість тролейбусів на лініях скоротили через ситуацію з енергетикою. Раніше курсували 53 одиниці електротранспорту, а нині – 39:

“Зменшилася кількість рейсів та випуску рухомого складу на 20%. Якщо брати, до прикладу, перший маршрут, то по ньому повинні курсувати десять одиниць техніки, за нині курсують вісім. Так само по сьомому і по десятому маршрутах”.

Усе, пояснив пан Олег, у межах економії енергоресурсів. А от саме підприємство зазнає збитків. Якщо в грудні 2021 року від перевезень там мали понад півтора мільйона гривень, то в грудні 2021 заробили лише 780 тисяч. Зменшилася й кількість платоспроможних пасажирів: якщо у грудні 2021 року їх перевезли 310 тисяч, то в грудні 2022-го було – 78 тисяч.

Через зменшення доходу довелося змінити умови роботи працівників підприємства.

“У водіїв зменшилася зарплата. Раніше їм за 176 годин платили 13 тисяч гривень, то зараз ця сума десь на третину зменшилася. Водіїв відправляємо у простій, не з вини працівника, з оплатою дві третини тарифної ставки”, – зазначив Олег Жалдак.

Віталій Яремака за кермом тролейбуса понад п’ять років. Робота хоч і не проста, та вже хоче якнайшвидше повернутися до звичних графіків курсування, зазначив він: “Я оце о 5:25 виїхав, а о 9.50 заїхав. І все. Скучаю за нормальною роботою”.