Кожного року 21 березня відзначається Всесвітній день людей із синдромом Дауна. З цієї нагоди до КП «Черкасиводоканал» завітали представники громадської організації «Сонячні діти Черкащини». Вони разом з малечею розповіли працівникам про цю генетичну аномалію та запросили долучитися до міжнародного флешмобу «LOTSOFSOCKS».

– Ми проводимо подібні заходи для інформування людей, які майже нічого не знають про цю генетичну аномалію, яка не є захворюванням. Народження дитини з цим синдромом не залежить від способу життя батьків, стану їх здоров’я, шкідливих звичок, харчування, статку, освіти, релігійних переконань, національності, – розповідає представник організації Анна.

«Сонячні діти» – так називають людей із синдромом Дауна за їхню доброзичливість, відкритість та наївність. Приблизно кожне 700-е немовля у світі має синдром Дауна. Кожного року в Україні народжується близько 450 таки сонячних дітей.

Під час зустрічі працівники підприємства із задоволенням спілкувалися з малечею. Дехто з них навіть встиг спробувати роботу контролера абонвідділу та відповідати на дзвінки))

blank

В кінці заходу усі охочі змогли придбати яскраві різнокольорові шкарпетки і таким чином долучитися до міжнародного флешмобу «LOTS OF SOCKS». Він полягає у тому, що люди, які виражають толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна, 21 березня надягають яскраві, непарні шкарпетки, як символ додаткової хромосоми.

blank

blank

blank

blank