У літній період батькам потрібно бути особливо уважними до своїх чад та у випадку їх зникнення одразу звертатися до поліції. Нагадує Управління поліції охорони в Черкаській області.

Близько дев’ятнадцятої години на спецлінію «102» надійшла інформація, що в Смілі з подвір’я приватного будинку в провулку Сибірському зникла дитина 2019 року народження. За словами матері, поки вона займалася прибиранням, діти гралися у дворі, але за кілька хвилин вона не виявила найменшої дитини. Завдяки небайдужому містянину, який помітив дитину, що йшла по залізничній колії без супроводу батьків та повідомив про це до поліції, вдалося швидко розшукати малечу та уникнути ймовірної трагедії. Знайдену дитину поліцейські передали наляканій матері.


Інший випадок стався у Ватутіному. Посеред дня, 5-річний хлопчик катався на велосипеді у дворі свого будинку на вулиці Залізничній та раптом мати втратила його з поля зору. 20 хвилин вона намагалася самостійно його розшукати, але безуспішно, тому звернулася до поліції. За вказаною адресою негайно прибув наряд реагування та, отримавши прикмети хлопчика, розпочав пошуки. За кілька хвилин правоохоронці виявили його за гаражами неподалік будинку, де він заховався, граючись.

blank
В обох випадках радості схвильованих матусь не було меж. Проте поліцейські провели з ними профілактичні бесіди, щоб у майбутньому були уважнішими при догляді за своїми дітьми.