Служба безпеки України продовжує слідство у справі спроби продати гуманітарну допомогу – тушонку, що виготовляли силами смілянських освітян. Про це в інтерв’ю 18000 розповів мер Сміли Сергій Ананко.

– Важко не згадати про інцидент із тушонкою, про який писали ЗМІ. Тоді псевдоволонтери продавали тушонку, яку виготовляли працівники освітніх закладів. За цей період ми виготовили близько 50 тисяч банок тушонки і передавали їх як Збройних Силам, так і переселенцям. Також в інші громади передавали, які деокуповувались. Виготовляли це все за сприяння МХП. Дякуємо Службі безпеки України, яка виявила цю схему і не дала її реалізувати, – зазначив Ананко.

На разі слідство триває, а місцеві депутати ініціювали створення комісії, яка б мала перевірити всі обставини інциденту, втім мер міста у цьому більше покладається на правоохоронців.

– У питанні тушонки зараз триває слідство, я не знаю його результатів. Коли буде рішення суду щодо цих осіб, його обов’язково оприлюднять. Щодо депутатської комісії, то варто сказати, що ми не правоохоронний орган і наші комісійні акти депутатів чи органу місцевого самоврядування навряд допоможуть правоохоронцям і не матимуть жодного юридичного статусу в суді. Наші освітяни ніяким чином у цьому скандалі не були задіяні і впливу на це не мали, як і ніхто з моєї команди. Всі наші волонтери старалися і стараються допомогти насамперед Збройним Силам України, – коментував Сергій Ананко.