Чотири останні роки незалежність нашої держави – це здобуток Героїв, що відправилися на схід боронити Україну від агресора. “Ніхто крім нас!” – з такими словами в зону АТО їхали перші добровольці. Тоді практично не було зброї, одягу, набоїв, тоді допомагали волонтери і прості українці, тоді Сила Народу та Дух Воїнів втримали нашу державу.

Одним з перших добровольчих батальйонів, сформованим із патріотів для захисту України, став батальйон “Айдар”. Більшість бійців тривалий час були неоформлені як воїни АТО, ніякої допомоги і гарантій від держави не очікували, форму та спорядження купували за власний кошт. Підрозділ пройшов Металіст, Георгіївку, Щастя, боронив Луганську ТЕЦ… Не шкодували ані своїх життів, ані здоров’я. Це батальйон справжніх патріотів, які і по цей день боронять спокій і Незалежність нашої України!

blank

Подякувати українським добровольцям, переказати слова вдячності і пошани напередодні Дня Незалежності, приїхали до військових з Черкащини представники ПАТ “Черкасиобленерго”. На схід держави привезли захисникам України необхідні на передовій речі, гостинці до свята та передали автомобіль Mitsubishi L200 придбаний спільно з підприємцями-благодійниками для бійців 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

blank

– Ви захищаєте наш мир і спокій, захищаєте нашу державу від зовнішнього агресора. Наше ж завдання – всебічно допомагати вам, полегшувати перебування тут, в зоні бойових дій. А ще ми, ті, чиї життя ви оберігаєте, мусимо щодня робити все можливе, щоб бути гідними вашого подвигу та не дати зруйнувати нашу Україну зсередини. Дякую та низький вам уклін, – слова глибокої вдячності передав бійцям Олег Самчук від себе та всього трудового колективу ПАТ”Черкасиобленерго”.

blank

Голова правління Товариства Олег Самчук, помічник голови правління  Олександр Коломієць та директор з безпеки Євгеній Лут відвідали передові позиції 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” на Луганщині.  Керівники поспілкувалися з бійцями, на власні очі побачили зону розмежування та умови, в яких перебувають українські захисники.

blank

– Ви всі – Герої, таким чоловікам і жінкам потрібно ставити пам’ятники за життя! Не побачивши на власні очі, неможливо зрозуміти, на що ви пішли заради нас! Шаную і глибоко поважаю всіх, хто став на захист України, – наголосив Євгеній Лут.

В День Прапора, 23 серпня 2018 року, бійці 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” зазнали значних втрат. Близько шостої ранку бойовики розпочали вогневий наліт на позиції смуги забезпечення, яка була утворена силами батальйону по передньому краю. Внаслідок бою семеро отримали поранення і четверо бійців батальйону “Айдар” загинули. 

Вічна пам`ять Героям! Вічна пам`ять Захисникам Незалежності! Я пишаюся тим, що познайомився з хлопцями, потис їм руку. Сумно і гірко на душі. Війна забирає найкращих. Мої співчуття і співчуття всього нашого колективу сім`ям полеглих бійців, – прокоментував трагічні події помічник голови правління Олександр Коломієць.