Обкладинку нового випуску журналу “Український тиждень” прикрасила чергова супервлучна карикатура роботи відомого художника Андрія Єрмоленка – на ній карикатурне зображення російського очільника – Владіміра Путіна, пише “Козацький край”.

На сторінці журналу у Facebook головну тему номера анонсують наступним чином: “От якби не Путін”, “коли не стане Путіна”… Такі репліки можна почути від українців будь-де: від громадського транспорту до хіпстерських кав’ярень. Дійсно, колись його таки не стане: він помре фізично, усунуть з посади, сам піде. Це не ключове питання. Ключове звучить так: “А що буде після Путіна?”

Ми спробували змоделювати три сценарії:

1. Все залишиться, як є, система законсервується.

2. На Росію чекає “відлига”.

3. До влади прийде ще більший шовініст”.

Як не дивно, всі три сценарії небезпечні для України, – попереджає редакція журналу…

Тим часом, Президент України вперше потрапив на обкладинку відомого журналу Time . Такої честі удостоївся Володимир Зеленський.

blank

На Facebook-сторінці журналу йдеться про те, що Зеленський з’явиться на “міжнародній обкладинці” TIME.

Під фото написано, що Зеленський опинився між президентом РФ Володимиром Путіним і лідером США Дональдом Трампом: ”Людина на роздоріжжі. Український президент Володимир Зеленський про те, як бути між Путіним і Трампом”.

Журналіст, який брав інтерв’ю у президента, стверджує, що за 8 місяців, які він не бачив Зеленського, той змінився: “Він постарів і змінився набагато більше, ніж можна було очікувати за 8 місяців. Він був не просто більш втомленим або більш реалістом, але, здавалося, вловив напругу політичної хвороби, яку він колись ненавидів і хотів вилікувати: цинізм”.

“Я живу тут, – сказав він, коли ми сиділи в президентських палатах, озираючись на позолоту і солідні меблі, – як у фортеці, від якої я просто хочу втекти”, – згадав він слова Зеленського..

Крім того, журналіст згадав, що під час інтерв’ю у Зеленського запитали, чи довіряє він Путіну? Він відповів: “Я нікому не довіряю”.

Навіть серед союзників, за словами Зеленського, “ніхто не може мати ніякого довіри. У кожного просто є свої інтереси”.

Нагадаємо: 

  • 2 грудня з’явилися інтерв’ю Зеленського західним ЗМІ – Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazera Wyborcza.
  • Зокрема, Зеленський наполягає, що місцеві вибори в ОРДЛО можна проводити лише за українським законодавством після деокупації.
  • Також Зеленський заявив, що за розгублених жителів окупованих нині територій Донбасу слід боротися, а проросійськи налаштовані можуть переїхати до Росії.
  • За його словами, він не хоче, щоб Україну в світі сприймали, як пішака, яким грають інші гравці. Президент бажає, щоб з Україною рахувалися.

А вищезгаданий художник Андрій Єрмоленко анонсує Нормандську зустріч 9 грудня новою карикатурою, у якій нагадує, з ким Україна і Європа намагатимуться домовитися про мир…