Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству Черкаської обласної прокуратури доведено у Черкаському районному суді, що законним власником будинку відпочину, площею майже 30 кв. м, що входить до цілісного майнового комплексу «База вчителів» є Черкаська міська рада, а не спадкоємиця одного з членів Обслуговуючого кооперативу «Дніпро-2003». Інформує пресслужба прокуратури.

Судом встановлено, що при наявності зареєстрованого права власності за Черкаською міською радою на мальовничий будиночок, розміщений на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро, державним реєстратором вчинено реєстраційні дії з метою набуття права власності на спірне майно приватною особою.

Так, підставою для реєстрації права власності за громадянином слугували недійсні правоустановчі документи та довідки вказаного кооперативу.

Після смерті особи спадщину прийняла його донька та продовжила користуватись спірним майном.

За результатами розгляду справи судом підтримано правову позицію прокурора щодо безпідставності та незаконності набуття права власності приватною особою на будинок відпочинку та підтверджено факт перебування вказаного майна у комунальній власності територіальної громади м. Черкаси.

Після набрання рішенням законної сили обласною прокуратурою буде забезпечено організацію примусового виконання рішення суду.