Завдяки вжитим обласною прокуратурою заходам судами області скасовано державну реєстрацію права власності за громадянами на 38 будинків для відпочинку загальною площею близько 2 000 м2, що входять до цілісного майнового комплексу «База вчителів», розташованого в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища р. Дніпро у  с. Свидівок Черкаського району. Інофрмують у пресслужбі обласної прокуратури.


Наразі прокуратура продовжує роботу щодо повернення будинків відпочинку територіальній громаді, що входять до цілісного майнового комплексу «База вчителів», розташованого на березі річки Дніпро.

Так, Черкаським районним  судом задоволено позовну заяву Черкаської обласної прокуратури в інтересах Черкаської міської ради, департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради до двох жителів Черкащини щодо скасування реєстрації права власності за ними на 2 будинки відпочинку.

За результатами розгляду справи судом підтримано правову позицію прокурора щодо безпідставності та незаконності реєстрації права власності фізичних осіб на будинки відпочинку, загальною площею 100 м2 вартістю майже 1,6 млн грн.

На цей час в господарському суді Черкаської області триває розгляд справи щодо усунення перешкод у користуванні територіальною громадою міста 29 будинками для відпочинку та земельною ділянкою в прибережній захисній смузі.

Повернення всіх будиночків у користування територіальній громаді міста надасть змогу Черкаській міській раді повноцінно використовувати вказаний комплекс для організації відпочинку та оздоровлення, дозвілля дітей.

Робота на вказаному напрямі триває.