Депутат Черкаської міської ради Роман Діскант та співзасновники торгівельної мережі «Делікат» Руслан Петрик та Олег Хелетій повідомили, про тиск на їх бізнес з боку місцево СБУ.

Так, за словами Руслана Петрика, 14 червня у його приймальні виявили незаконний підслуховуючий пристрій. Про даний випадок було повідомлено до поліції, проте реакції наразі немає.

«Підприємці, волонтери, люди, які вкладають ресурси в рідне місто – вчергове потрапили під пильний нагляд Служби безпеки. А все через те, що ми є найближчим оточенням Анатолія Бондаренка. За нашою інформацією, з понеділка, як у «Делікаті», так і в наших домівках планують провести обшуки. Вже зараз нам відомо, що в кабінетах керівників мережі встановлено «прослушку», шпигують також за нашим пересуванням», – повідомив журналістам на пресконференції  Діскант.

За його словами, це схоже на той тиск, що чинився на «неугодний» бізнес в Черкасах у часи губернатора Сергія Тулуба та Партії регіонів.

«Я прийшов у «Батьківщину» в 2010 році, і з того часу, практично до всієї влади був у опозиції. Я ніколи не мав перед собою бажань стати, приміром, секретарем міської ради, заступником міського голови, очолити комунальне підприємство, тощо. Я створював робочі місця, допомагав розвиватися малому бізнесу міста, наші благодійні фонди понад п’ять років допомагають нужденним черкасцям. Натомість я отримую постійний тиск з боку силових структур. Хочу їм сказати: “Нехай податкова приходить та перевіряє документи. Але навіщо це прослуховування та перегляд відео з камер спостереження?” Невже у СБУ немає більш нагальних проблем. Чому замість займатися захистом національної безпеки, вони «лізуть» у економіку».

«Батьківщинівці» пов’язують тиск на них у зв’язку з опозиційною позицією Анатолія Бондаренка, якого президент публічно назвав фігурантом кримінальних справ, хоч Офіс генерального прокурора ці звинувачення спростував.