Державне Бюро Розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом побиття людини службовцями Черкаського ТЦК та СП. Про це територіальне управління ДБР у м.Києві повідомило у відповідь на офіційний запит «Військового Кур’єра»:


У своїй відповіді ДБР зауважило, що кримінальне провадження за фактом побиття людини працівниками черкаського військкомату відкрито, його номер в реєстрі досудових розслідувань: 62023100140000210. Втім, за якою статтею відкрито провадження і чи повідомлено працівникам ТЦК про підозру, ДБР не відповіло.

Нагадаємо, 27 квітня у соцмережах з’явилося відео побиття людьми у військовій формі цивільного чоловіка у Черкасах. Пізніше з’ясувалося, що нападники – працівники міського військкомату.

Така поведінка воєнкомів отримала значний резонанс у медіа та соціальних мережах. Міністр оборони України Олексій Резніков невдовзі заявив, що президент Володимир Зеленський доручив відправляти працівників військкоматів на фронт, а їх замінити пораненими військовими.

У самому Черкаському ТЦК та СП тоді визнали факт нападу своїх службовців на людину. Втім, заявили, що чоловік, начебто, сам спровокував бійку. А з хуліганами-воєнкомами буде проведено лише «роз’яснювальну розмову» та службову перевірку їхніх дній. Втім, на запитання чи закінчилася дана перевірка і які її результати, у Черкаському військкоматі не відповіли.