Зараз на трасі за Черкасами біля повороту на село Свидівок близько п’ятдесяти людей на годину перекрили дорогу, протестуючи проти приєднання села до Черкас.

До селян приєдналися представники Національного корпусу, зазначаючи, що отримали звернення від громади з проханням підтримати її й привернути більшу увагу преси, пише “Прочерк”.

Один із протестувальників, активіст Володимир Рафаїлов зазначив, що влада ставить питання в площині конфлікту Черкаси – Мошни (тобто Свидівок може приєднатися або до Черкас, або до Мошен), але проблема глибша.

«Йдеться не про те, приєднуватися селам до Черкас чи ні, а як об’єднати громади сіл між собою заради економічної доцільності», – говорить активіст.

Заявки від протестувальників були заздалегідь направлені до поліції. Вони ходять лише по пішохідному переходу. Поліція не заважає проведенню акції.

blank

Під час протесту селян та їх перекриття дороги виник інцидент, коли досить рішучо налаштована російськомовна пані на «Нісані» мало не наїхала на протестувальників, бажаючи таки проїхати дорогою. Це було зафіксовано на камери, а активісти попросили скласти протокол про наїзд на пішохода. Правоохоронці пояснили жінці ситуацію та попросили від’їхати на неперекриту ділянку дороги, що вона і зробила.