Моніторинг закупівель, пріоритетність бюджетних витрат. На Черкащині продовжує працювати робоча група «Прозорість та підзвітність». Чергове її засідання відбулося в ОВА під головуванням заступника очільника області Антона Царюка.

Насамперед учасники робочої групи заслухали звіти районних військових адміністрацій.

– Наше першочергове завдання – перевірка доцільності витрат бюджетних коштів як на обласному рівні, так і на рівні громад, – нагадав Антон Царюк. – Плюс реагування в межах повноважень. Коли ми давали старт діяльності робочої групи, визначили пріоритетні напрями фінансування бюджетним коштом. Це – цивільний захист і оборона, соцсфера, освіта, медицина, життєзабезпечення та сприяння Силам оборони.

Також порушили питання відбудови пошкодженого через російську агресію. Йдеться про будинок в Умані, а також ліцей у Паланці. Перший проєкт втілюють коштом Фонду ліквідації наслідків ворожої агресії, інший – у межах Програми з відновлення України. В обох випадках – співфінансування з місцевих бюджетів.

– Для нас ці проєкти надважливі, – наголосив Антон Царюк. – Я у постійній комунікації із забудовниками. Звісно, є терміни, водночас ще один пріоритет – якісне виконання всіх робіт. Якщо у першому випадку йдеться про житло наших громадян, то в іншому – про безпеку наших дітей. Саме тому у проєкті відбудови ліцею ми заклали будівництво укриття, якого раніше там не було.