Чоловіка визнали винним у задушенні знайомої в переповненому п’яними друзями автомобілі.

Вирок виніс Черкаський районний суд, обвинувачений отримав 12 років ув’язнення, пише “Кропива”.

За даними слідства, злочин було скоєно в листопаді 2019 року на Чорнобаївщині. Потерпіла розпивала спиртні напої у колі компанії знайомих до якої доєднався обвинувачений. Після розпиття алкогольних напоїв, увечері, п’яна компанія вирішила їхати на АЗС в смт. Чорнобай для заправки автомобіля. На час скоєння злочину в автомобілі перебувало шість учасників застілля, обвинувачений та потерпіла знаходилися на задньому сидінні з ще двома учасниками святкувань. Під час руху автомобіля, обвинувачений проявляв по відношенню до потерпілої дії сексуального характеру, але вона пручалася. На грунті цього, обвинувачений застосував силу та в результаті задушив жінку.

Обвинувачений вини не визнав та показав, що дійсно розпивав спиртні напої, перебував в автомобілі, а потерпілу завезли додому бо вона була в стані сильного алкогольного сп’яніння. По дорозі із АЗС від потерпілої почули різкий запах калу та сечі. Приїхавши до двору на покривалі занесли її у двір та передали співмешканцю, а самі поїхали далі розпивати алкогольні напої. На його думку потерпілу вбив співмешканець, оскільки він її дуже ревнував.

Як було встановлено, співмешканець потерпілої також розпивав алкоголь в цій компанії, але його раніше відвезли додому через сильне алкогольне сп’яніння.

Інші учасники алкогольного марафону, які перебували в автомобілі, посвідчили що обвинувачений вчиняв стосовно потерпілої дії сексуального характеру, вона пручалася і в них відбувалася суперечка. Також свідки засвідчили, що зловмисник сильно притискав та душив потерпілу, через певний час вона перестала пручатися і затихла, а в салоні автомобіля всі відчули різкий запах калу та сечі.

Згідно даних експертизи, смерть потерпілої настала в результаті механічної асфіксії, в результаті здавлення органів шиї.

Суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні умисного вбивства та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.