Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 р. № 215): установлено  з 12 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. на всій території України карантин;

заборонено з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.: регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

Разом з тим, відповідно до пункту 13 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від від 18.02.1997 р. № 176 (зі змінами і доповненнями) перевезення пасажирів автобусами залежно від режиму їхньої організації можуть бути регулярними, регулярними спеціальними та нерегулярними.

При цьому, постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» заборони щодо здійснення регулярних спеціальних перевезень пасажирів автомобільним транспортом не встановлено.

Відповідно до пунктів 13, 45-50  Правил регулярні   спеціальні  перевезення:

організовуються  для перевезення  працівників  підприємств,  установ  та  організацій, учнів, студентів та інших організованих груп пасажирів;

здійснюються відповідно умов, зазначених у паспорті маршруту, та на підставі договору, згідно з яким   автомобільний перевізник   надає підприємству,  установі  та  організації,  яка виступає замовником послуг,  послуги  з  перевезення  організованої групи пасажирів за певним   маршрутом   і   визначеним розкладом   руху,   протягом передбаченого договором строку.

Таким чином, на даний час допускається перевезення пасажирів – працівників підприємства, установи, організації за спеціальними регулярними перевезеннями, організованими відповідно до пунктів 13, 45-50 Правил.

Зважаючи на запроваджений на території України  карантин, а також з метою захисту здоров’я громадян, такі перевезення слід здійснювати з урахуванням обмежень кількості пасажирів в одному транспортному засобі – до 10 чоловік в автобусі, що здійснює перевезення пасажирів. Вказані перевезення рекомендується здійснювати із використанням засобів індивідуального захисту, призначених для протидії COVID-19.