Нещодавно ДСНС України у Черкаській області підписали Меморандум про співпрацю з КПНЗ «Клуб юних моряків з флотилією», в рамках якого передбачено проведення спільних навчальних, тренувальних та пізнавальних заходів. Інформують у департаменті гуманітарної політики міської ради.


Розпочалась реалізація Меморандуму з навчання-інструктажу, під час якого фахівці ДСНС ознайомили учнівську молодь з характеристиками та видами вибухонебезпечних предметів, розповіли про особливості конструкції кожного з них та рівень небезпеки і пошкоджень, які вони можуть спричинити. Також юні моряки дізнались про правила дій під час виявлення таких пристроїв. До того ж, кожен зі школярів зміг відчути себе справжнім вибухотехніком, адже вони отримали можливість попрацювати із міношукачем у спецзасобах захисту, що використовують такі фахівці.

Завдяки зразкам вибухонебезпечних предметів, що принесли із собою «надзвичайники», діти отримали чудову можливість побачити в реальності ці предмети, дізнатись про їх приховану небезпеку та таким чином закріпити отримані теоретичні знання.