Сьогодні, 28 вересня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала інтернет-медіа “Дзвін” та газету “Нова молодь Черкащини”, як того вимагав новий закон “Про медіа”. Про це повідомила представник Нацради в Черкаському регіоні Надія Горбаченко.

Додамо, що наше видання “Дзвін” (dzvin.media) одне з найперших, яке запрацювало на Черкащині, бо почало свій інтернет-шлях у 2008 році. Відтак, у цьому році йому виповнилося уже 15 років. До речі, інтернет-видання стало віртуальною версією друкованої газети “Дзвін”, яка почала виходити ще в далекому 1990 році. Тоді це був друкований «метелик», перші номери якого видавалися в Прибалтиці. На той час «Дзвін» був опозиційним до комуністичної системи рухівським виданням. Традицію критично-аналітичного видання, що пише правду, не зважаючи на обставини, сайт сумлінно зберігає. Нині інтернет-видання “Дзвін.медіа” одне з найпопулярніших в Черкаській області. За період його роботи аудиторія переглядів сайту складає кілька мільйонів.

Газета “Нова молодь Черкащини” веде свій родовід від знаменитої “Молодіжки”, яка почала виходити 1960 року. Саме у цьому виданні розпочинав свій журналістський шлях Василь Симоненко. На зламі 1980-90 років «Молодь Черкащини» стала першою в області опозиційною незалежною газетою. У часи промосковської влади “януковичів” видання потрапило під жорсткий пресинг, що загрожувало його закриттям. Тому журналісти змушені були перереєструвати газету під назвою “Нова молодь Черкащини”. Нині “молодіжка” залишилася однією з небагатьох обласний газет, які продовжують виходити на Черкащині. Гостре слово, вміння помічати важливі деталі та передавати глибокі нюанси громадсько-політичного життя області – досі в арсеналі редакції.