Співробітники Служби безпеки України блокували систематичну незаконну реалізацію лісосировини посадовцем держпідприємства «Уманське лісове господарство». Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від представників комерційних структур за протиправну вирубку та вивезення цінних порід деревини. Повідомляють у прес-службі СБУ Черкащини.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисником від підприємця чотирнадцяти тисяч гривень за відвантаження двадцяти кубометрів дубу без укладання відповідних договорів. Правоохоронці затримали посадовця під час отримання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту провадження про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Заходи з викриття зловмисника проводились спільно з прокуратурою та поліцією.