У ці морозні дні у притулок для лебедів на Вишгородщині небайдужі постійно доставляють птахів. Їх везуть сюди з усієї України, адже саме тут створено всі умови для перебування лебедів. Так, 16 січня сюди привезли 4 птахів,  наступного дня до притулку привезли ще одного лебедя з Канева. Про це повідомляє «КаніВчанка».


«Щоб пережити морози, їсти лебедям доводиться частіше й більше», – розповів на своїй Фейсбук-сторінці  провідний біолог-методист (консультант) Національного парку «Межигір’я» Сергій Григор’єв. Також він повідомив, що тут є незамерзаюче озеро, завдяки якому взимку птахи можуть плавати.

«Тільки зібрався пообідати, а на центральному вході вже лебідь чекає. Знайшли його під Вишгородом, з легкими пораненнями крил. Схоже, бився з кимось. Великий, сильний, важкий, агресивний. Такий видужає і обов’язково полетить», – зазначив Григор’єв 16 січня.

Однак не всі лебеді мають шанси полетіти. Доставляють і таких, домівкою для яких назавжди стане Межигір’я – поранених, з травмами крил…

blank

Двох таких врятованих лебедів привезли того ж 16 січня. «Птахи молоді, із  вродженими дефектами крил, літати уже не зможуть ніколи», – пояснив Сергій Григор’єв.

За потреби лебедям надають ветеринарну допомогу. А таких випадків немало.

blank