1-2 вересня 5 осіб з ознаками гострої кишкової інфекції (лихоманка, блювота, біль у животі, пронос) було доставлено до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» та 1 особу до КНП «Черкаська центральна районна лікарня» Червонослобідської сільської ради. Серед потерпілих – двоє дітей. Про це інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Хворі пов’язують своє отруєння із вживанням страв, виготовлених в одному із закладів громадського харчування Черкаського району.

Наразі потерпілі отримують необхідну медичну допомогу. Загальний стан пацієнтів – середньої важкості. Попередній діагноз ­– діарея та гастроентерит здогадно інфекційного походження.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно зі спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проводять епідеміологічне розслідування випадку з комплексом відповідних лабораторно-інструментальних досліджень. Про результати буде повідомлено додатково.