Черкаси є одним з небагатьох міст України, де планується реалізувати безконтактний багаторазовий проїзний. Для цього тут запроваджують «транспортну карту». Це попередньо запрограмована безконтактна пластикова картка, яку можна придбати та поповнити в залежності від обраної пакетної послуги. Це може бути як місячний проїзний, так і електронний гаманець або ж певна кількість поїздок, передбачена пакетними послугами.

Нині для жителів і гостей міста вже доступні п’ять сучасних та зручних способів безготівкового розрахунку. У тролейбусах та в маршрутних автобусах, які працюють у Черкасах, для оплати за проїзд пасажири можуть скористатися банківською карткою (будь-якого банку), смартфоном чи смарт-годинником із NFC, мобільним додатком та «Карткою черкасця». Остання, до слова, є спільним проектом компанії «Smart Tiket Technology», Черкаської міської ради та банка-партнера МТБ Банк. У муніципальному транспорті можна розрахуватися й разовим qr-квитком. Придбати його можна в платіжних терміналах McLaut.

– Впровадження в Черкасах електронного квитка є одним із масштабних проектів, над яким ми працюємо, щоб вдосконалити пасажирські перевезення, – прокоментував перший заступник Черкаського міського голови Сергій Тищенко. – Для людей, які користуються громадським транспортом, безконтактна оплата за проїзд є зручним та безпечним рішенням, для нас – прозорі взаємини як із муніципальним перевізником, так і приватними. Це дозволить нам аналізувати поїздки пасажирів, де потрібно – змінювати схеми маршрутів, збільшувати чи зменшувати кількість машин. Щоб в перспективі підвищити якість руху громадського транспорту та оптимізувати його роботу.

Безготівкову оплату проїзду в громадському транспорті Черкас з 30 червня 2022 року впроваджує Smart Tiket Technology, Черкаська міська рада та Visa. Компанія Smart Tiket Technology співпрацює зі світовим лідером цифрових платежів Visa вже більше двох років. Реалізують спільні проєкти щодо впровадження е-квитка у Маріуполі та Херсоні (після повномасштабного вторгнення окупантів довелося призупинити впровадження безготівкових оплат у громадських транспортах цих міст), Вознесенську, Черкасах, Київській і Львівській області.