Днями в Одесі відбувся захист та нагородження кращих проектів з інформатики Всеукраїнського конкурсу «Весела наука». Метою конкурсу є підвищення інтересу учнів до вивчення інформатики та використання інформаційних технологій в освіті, надання можливості обдарованим школярам проявити себе, свій талант, вміння та навички.

На конкурс було подано 600 проектів в шести номінаціях від 165 закладів освіти з 20 областей України.

За результатами участі в конкурсі команда робототехніків «Upgrade» Червонослобідської загальноосвітньої школи №1 виборола бронзову нагороду в номінації «Мобільний додаток». Пожежний робот «FireBot», на відмінно виконав рятувальні місії номінації «Робототехніка» та здобув «золото».

Також учениця 10-А класу Черкаської спеціалізованої школи № 3 Анна Іноземець взяла участь у конкурсі «Весела наука». Анна представила анімаційний проект «Поради гномика». У властивій їй манері, десятикласниця розповіла про тонкощі англійської мови. Анімація може бути використана на уроках іноземної мови для учнів молодших класів, які тільки починають її вивчати. За підсумками конкурсу Анна виборола перше місце, за що була нагороджена дипломом та золотою медаллю.

На конкурсі вої роботи також захищали учні «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3-колегіум» м. Сміли: учениця 7 класу Марина Чукіна у номінації «Фотографія «Відображення» та учениця 10 класу Дарина Руденко у номінації «Графіка «Мій тато – мій герой» були нагороджені бронзовими медалями.