Вихованці Єрківського ліцею, що на Катеринопільщині, разом з педагогами здійснили незабутню цікаву екскурсію Шевченковими місцями. Про це пише сайт “Вісті Черкащини“.

“Виховати здорову, творчу особистість з національними цінностями, громадянина України – завдання нашого ліцею, – наголошують у закладі освіти. – Екскурсія в Шевченкове та Моринці для учнів 5 та 7-го класів була організована не випадково. Адже Тарас Григорович Шевченко є провісником нового життя, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління. Тому велич і красу українського слова він підніс на найвищий щабель. А ще в літературно-меморіальному музеї Тараса Шевченка діяла виставка заслуженого художника України Олега Шупляка, пронизана сучасним болем та вірою в Перемогу, в краще майбутнє України. Роботи художника побачили і в Тайланді, і в Португалії, і в Сербії, і в Польщі, і в Англії, і в Данії, і в багатьох численних світових музеях. І наші учні та вчителі (Забудська М.Б, Калниболотчук О.В.) теж відчули цей посил митців, пройнялися духом минулого, вірою в майбутнє та надихнулися на наступні пізнавальні екскурсії”.

“Щиро радію, що наші діти попри війну мають змогу відвідати батьківщину нашого генія-пророка. Без Шевченка ніхто не уявляє України. І це гордість, що він родився і жив від нас неподалік. Щастя, що ми, наші діти мають змогу пройти тими стежками, якими ходив сам Тарас. Вдячна педагогам, які взяли на себе відповідальність та організували екскурсію. Це ще глибше допоможе дітям пізнати Шевченка”, – коментує одна з матерів семикласників.