Депутати Шполянської міської ради звернулися до Верховної Ради України щодо необхідності прискорення врегулювання на законодавчому рівні діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в країні-агресорі рф. Відповідне рішення обранці прийняли одноголосно. Про це інформує пресслужба міської ради.

“Як свідчать задокументовані протягом останнього часу правоохоронними органами України факти, діяльність, яка здійснюється переважною більшістю представників УПЦ (мова йде про так званий московський патріархат) в Україні, носить відверто антидержавницький та антиукраїнський характер. Будучи структурним підрозділом російської православної церкви, яка відома своїми давніми стосунками з російськими спецслужбами, ця релігійна організація послідовно провадить політику міжрелігійного розбрату, штучно створюючи передумови для протистоянь в українському суспільстві та звинувачуючи усіх в утисках та переслідуваннях священнослужителів і прихожан УПЦ.” – зокрема йде мова у зверненні.

Депутати Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади, звертаються до Верховної Ради України з проханням прискорити винесення на чергове сесійне засідання Верховної ради законопроект № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», що дасть можливість збудувати єдину православну незалежну українську церкву.

Нагадаємо, як повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець, в області 31 релігійна громада вже перейшла до ПЦУ.