Сміття із контейнерних майданчиків біля черкаських будинків та з приватного сектору почнуть вивозити оперативніше вже із суботи. Про це під час наради у мерії повідомила директор КП «Черкаська служба чистоти» Віра Іщенко.

– Мені вчора телефонував представник «Umwelt». Вони до суботи обіцяють вивести на лінію 8 автомобілів. Наразі ми майже повністю розрахувалися за надані ними послуги в березні. 1 мільйон 300 тисяч заборгованості ми погасили. За ці кошти вони наразі проводять ремонт техніки. Підрядники обіцяють привести свою техніку у належний стан. Але нарікають на низькі тарифи, які не дозволяють вчасно робити ремонт автомобілів, – розповіла Віра Іщенко.

Пропозиція переглянути тарифи на вивезення сміття у бік збільшення не знайшла підтримки у заступників міського голови Ігоря Коломойця та Ігоря Волошина. На їхню думку, спочатку необхідно навести лад у місті.

Також під час наради розглядалися такі варіанти покращення ситуації із вивезенням сміття у місті: можливе придбання власних сміттєвозів та контейнерів для «Черкаської служби чистоти» або пошук іншого підрядника, який би надавав такі послуги. Обидва варіанти пов’язані із певними ризиками і складнощами. Проте вони будуть найближчим часом опрацьовані і винесені на розгляд виконкому та депутатів. Поки що ж ці послуги і надалі надаватиме компанія «Umwelt».

– Ні для кого не секрет, що сміттєвий колапс у Черкасах був створений штучно для дискредитації міського голови Анатолія Бондаренка та міської влади в цілому. Я закликаю усі політичні сили забути політичні розбіжності і амбіції і подбати про громаду. Ми маємо спільними зусиллями зробити місто Черкаси чистим і комфортним для проживання, – підкреслив заступник міського голови Ігор Волошин.