Служба у справах дітей 15 липня здійснила профілактичні виїздні рейди у неблагополучні сім’ї, які проживають на території Шполянської міської громади. Фахівці оглянули помешкання з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, контролю за умовами проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Пише «Шполяночка+».

Під час спілкування з батьками проведено роз’яснювальну роботу, у тому числі з тими, хто систематично вживає алкогольні напої, не виконують батьківські обов’язки щодо виховання дітей.

У ході рейду здійснено заходи профілактичного, виховного, адміністративного характеру. За результатами заходів складено відповідні акти та пояснення батьків щодо відповідальності та наслідки невиконання батьківських обов’язків (с.184 КУпАП, ст.,164 СКУ, ст.166 ККУ).

Виїзд у сім’ї зі складними життєвими обставинами ініційовано начальницею служби, Валентиною Кучерявою. До спільного рейду залучено фахівців — Тетяну Бурбак, провідного спеціаліста служби у справах дітей та Віктора Гудиму, спеціаліста КП «Центр надання соціальних послуг».