Смілянська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Черкаської області із позовною заявою про визнання недійсними результатів відкритих торгів і договору на проведення капітального ремонту будівлі легкоатлетичного манежу та благоустрою території стадіону Смілянської дитячо – юнацької спортивної школи «Олімп» Смілянської міської ради на суму 5,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

За результатами моніторингу веб-порталу «Prozorro» прокурорами встановлена невідповідність тендерної пропозиції переможця торгів вимогам тендерної документації замовника, у тому числі, в частині відсутності підтвердження в учасника досвіду виконання аналогічних договорів, невідповідності даних локальних кошторисів, наданих у складі тендерної пропозиції ФОП обсягам, які визначені замовником.

Варто зауважити, що виконання зобов’язань за договором, укладеним із порушенням вимог чинного законодавства, може призвести до неякісного виконання робіт, нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів. Тож, з метою попередження нераціонального використання коштів бюджету та спричинення істотної шкоди інтересам держави прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.

На цей час судом відкрито провадження у справі.