Міський голова Сміли Олексій Цибко попросив начальника фінансового управління прокоментувати ситуацію із затримкою зарплат смілянським медикам. Галина Сватко розповіла, що зарплата медичним працівникам виплачується за рахунок медичної субвенції, яка розраховується у всій Україні однаково. пише інтернет-видання smila-ua.

Посадовці у вищому керівництві нашої держави не розподілили залишок державного бюджету й недодали зарплату медикам і вчителям. Але нещодавно було засідання КМУ і вони отримали завдання розподілити бюджет та виділити гроші людям на зарплати.

У Смілі є незначне перевиконання бюджету, але ці гроші потрібні місту на вирішення багатьох проблем.

Галина Сватко вважає, що медикам і міській владі треба звертатися до КМУ, до нашого народного депутата Сергія Рудика, до обласного керівництва – і просити у них гроші. Головне завдання – отримати гроші з держбюджету, з інших джерел, тому що міські фінанси ще буде куди витратити – потрібно забезпечити заклади охорони здоров’я ліками, заплатити за комунальні послуги та інші витрати.

Олексій Цибко розповів, що він теж докладає зусиль, щоб у наше місто зайшла державна субвенція і медики отримали зарплати. Він повідомив, що наразі його радниця Ірина Федорова знаходиться в Києві. Вона все дізнається і надасть інформацію про те, коли державні кошти надійдуть у Смілу.