Групу смілянських педагогів залучили до перевірки робіт із ЗНО. Як відомо, всі учнівські роботи закодовані, наші смілянські тести поїхали на перевірку в іншу область, а до нас, у свою чергу, теж привезли роботи учнів з якогось регіону.

Перевірка творчих робіт з української мови та літератури відбувалась у черкаській школі №20, пише Сміла ua.

– Цього року учні писали есе на тему патріотичного спрямування: як можна бути патріотом України, живучи за кордоном, – розповідає вчитель української мови і літератури Смілянського НВК гімназія ім.В.Т. Сенатора Наталія Маслюк. – Оскільки зараз у багатьох дітей батьки і родичі за кордоном, діти добре справились із цією нелегкою темою. Писали, що українцям за кордоном неможна забувати наших народних традицій, слід об’єднуватися у діаспори, проводити якісь акції, слідкувати за подіями в Україні. В принципі, майже всі діти справились із завданням. Творча робота має містити більше 100 слів.

Педагоги, які перевіряють написання ЗНО, щороку проходять навчання, мають відповідні сертифікати, щоразу оновлюють пакет документів. Ця додаткова робота вчителів – оплачується.